Opleidingsmogelijkheden

Stenden Hogeschool (NHL Stenden Hogeschool per 1 januari 2018) biedt verschillende opleidingsmogelijkheden aan als het gaat om kennis vergaren over composiet.

HBO Werktuigbouwkunde duaal

De duale opleiding Werktuigbouwkunde is een flexibele opleiding. Dit betekent dat deelnemers kunnen kiezen voor modules, een leertraject dat wordt afgestemd op jouw ervaring en behoeften. Hierdoor is de opleiding goed te combineren met werk en privésituatie. Deze opleiding is met name bedoeld voor werknemers die op zoek zijn naar mogelijkheden om door te groeien, of MBO-niveau 4 studenten die willen werken, maar toch op zoek zijn naar bijscholing. De focus binnen deze opleiding ligt op High Tech Systems and Materials (HTSM) en duurzame kunststoffen.

Master Polymer Engineering

In de opleiding Polymer Engineering komen twee werelden samen: die van de toegepaste engineering en de chemische technologie. De opleiding gaat over het ontwikkelen van hoogwaardige, duurzame kunststoffen: sterke, lichte, kunststoffen met een lange levensduur die geschikt zijn voor recycling en hergebruik. Over de materialen én de manier van produceren. Het studieprogramma is volledig afgestemd op de behoeften van de industrie.

HBO Werktuigbouwkunde

De vierjarige bacheloropleiding Werktuigbouwkunde ligt de focus op ontwerpen, toepassen en testen. Vakken als productietechniek, materiaalkunde en constructieleer komen aanbod. Door middel van real-life cases die worden ingebracht door bedrijven of door het kenniscentrum Stenden PRE gaan studenten vier periodes per jaar aan de slag in projectgroepen. In het derde jaar vindt er een stage plaats, gevold door een twee specialisaties (bijvoorbeeld High Tech Systems en Polymer Engineering), waarna de opleiding wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek. Binnen de technische opleidingen van Stenden Hogeschool heeft 95% van de afgestudeerden een baan tijdens of binnen 3 maanden na het afstuderen.

Minor Sustainable Polymers

Binnen de minor (specialisatie) Sustainable Polymers doen studenten onderzoek naar de eigenschappen en toepassingen van duurzame kunststoffen (biobased en kunststoffen met composieten). Hierin komt o.a. aanbod cradle 2 cradle concepten en levenscyclusanalyses. De opdrachten zijn gebaseerd op real-life cases vanuit het kenniscentrum Stenden PRE of het bedrijfsleven.

Deze minor wordt aangeboden op Kies Op Maat en is daarmee -na een intakegesprek- ook toegankelijk voor studenten van andere hogescholen.

Nieuws

Kernteam

Kernteam

18 januari 2021

Het kernteam draagt gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de strategische koers van het platform. Dit...

Read more

News

Kernteam

Kernteam

18 januari 2021

Het kernteam draagt gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de strategische koers van het platform. Dit...

Read more